Neitvuoren ulkoilureitit

Neitvuorella on mahdollisuus käydä ihailemassa kauniita Luonterin maisemia vuoren päältä näköalapaikoilta ja jatkaa siitä sitten opastetuille ulkoilureiteille. Valittavana on Hiije silmukka tai Hiidenkierros.

Hiijje silimukan pituus on 3,9 km ja se on puolitettavissa, lyhyempi reittivaihtoehto on 2,6 km. Näköalapaikat on merkitty infokarttaan. Infokartat löytyvät pysäköintialueelta ja reittiristeyksistä sekä Saimaa Geoparkin opasteesta. Reitti kulkee vaihtelevassa metsämaastossa, kalliorinteillä ja Etelä-Savon korkeimmilla kohdilla. Reitti on merkitty oransseilla maalitäplillä.

Hiijje silmukalta pääsee Hiidenkierrokselle, joka on merkitty maastoon punaisella. Hiidenkierrokselta on yhteys Juvan kunnan puolelle ulottuvalle Metsänväkitaipaleelle. Lue lisää Neitvuoren ulkoilureiteistä.

Retki Neitvuorelle

Hop On Hop Off -retkellä matkustat näppärästi Mikkelistä Neitvuoreelle. Reitti toteutetaan 2022 torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin 16.6.-27.8. ja syyskuussa lauantaisin. Lue lisää.

Ostosretki Anttolasta Ollinmäen Viinitilalle

Hop on Hop off -retki Ollinmäen viinitilalle Anttolan satamasta klo 12 torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin 16.6.-27.8. ja syyskuussa lauantaisin. Bussi kiertää Anttolanhovin kautta Ollinmäen viinitilalle. Paluu Anttolan satamaan klo 14. Retken hinta 5 euroa, liput voi ostaa linja-autosta. Lue lisää.

Sydänmaan retkeilypolku

Sydänmaan retkeilypolku sijaitsee Rakokallion maastossa. Opastettu Sydänmaan retkeilypolku on noin 5 kilometriä vaihtelevamaastoisen metsän keskellä.

Metsomäen näköalapaikan näkymiä. Näköalapaikalle pääsee myös läheiseltä pysäköintipaikalta suoraan eikä tarvitse kiertää koko polkua. Kuva: Taina Harmoinen

Metsomäen näköalapaikalta avautuu näkymä kauas horisonttiin. Reitin varrella on Mäkilammen rannalla laavu, jossa on tulentekopaikka. Rannassa voi myös uida.

Taukopaikka Sydänmaan retkeilyreitin varrella. Kuva: Kari Valjakka

Anttolan taajaman kohdalla käännytään tieltä 62 Sydänmaantielle ja heti siitä vasemmalle Sipiläntielle. Sipiläntietä jetketaan 1,1 kilometriä, jonka jälkeen käännytään oikealle.  Tätä tietä jatketaan 1,6 kilometriä. Rakokallio-opasteet on tieltä 62 lähtien.

Lisätietoja Sydänmaan retkeilypolusta ja saapumisohjeet.

Melontareitit

Anttola Saimaan sylissä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet melontaan. Melontaa voi kokeilla ja tutustua omatoimisesti lähiseudun järviluontoon. Anttolan lähialueille on myös suunniteltu erilaisia melontareittejä.

Saimaan saarireitti ja Astuvansalmen kalliomaalaukset

Anttolasta pääsee näppärästi melomalla myös Astuvansalmen kalliomaalauksille. Rengasreitille pituutta kertyy reilu 60 kilometriä. Tutustu tästä reittiin.

Pyöräilyreitit

Pyörämatka Saimaa Geoparkin maisemiin

Anttolassa ja lähialueilla on lukuisia Saimaa Geopark -kohteita, jotka ovat saavutettavissa pyöräillen. Kokonaisreitin pituus on yli 200 kilometriä, jonka voi kukin kuntonsa mukaan jakaa sopiviin päiväetappeihin tai pyöräillä sopivaksi kokemansa matkan. Tutustu tästä reittiin.

Luonterin pyöräilyreitti ja -tapahtuma

Saimaan seudun maisemat voi kokea pyöräillen. Luonteri pyöräilytapahtuma on 13.8.2022. Tuolloin on reitin varrella tarjolla huoltopisteitä ja muuta oheisohjelmaa. Jos päivämäärä ei sovi kalenteriin, niin reitin voi toki polkea omatoimisesti. Lue lisää tapahtumasta.

Reitin pituus on 95 kilometriä. Luvassa on päällystettyä ja hiekkatietä, isoja ylämäki ja samassa suhteessa toki myös alamäkiä. Luonteri-pyöräilyn 95 kilometrin reitti sopii kaikille, mutta haastaa kovakuntoisemmatkin fyysisyydellään eli yhteensä 1 400 nousumetrillä. Lue lisää pyöräilyreitistä.

Retkipyöräily Anttola – Kallioniemi, Ristiina

Retkipyöräilyreitti Anttolan kauniista rantamaisemista Hurissalon kautta Vihreän kullan kulttuuritietä seuraten kohti Astuvansalmen kalliomaalauksia Ristiinaan. Matkan varrella ainutlaatuinen monitoimi-Sale Hurissalossa ja Pien Toijolan talomuseo. Tutustu tästä reittiin.

Retkipyöräily Anttola-Ristiina

Retkipyöräilyreitti Anttolan mäkimaastojen ja maalaismaiseman kautta Ristiinan kirkonkylälle. Tutustu tästä reittiin.