Neitvuoren ulkoilureitit

Neitvuorella on mahdollisuus käydä ihailemassa kauniita Luonterin maisemia vuoren päältä näköalapaikoilta ja jatkaa siitä sitten opastetuille ulkoilureiteille. Valittavana on Hiije silmukka tai Hiidenkierros.

Hiijje silimukan pituus on 3,9 km ja se on puolitettavissa, lyhyempi reittivaihtoehto on 2,6 km. Näköalapaikat on merkitty infokarttaan. Infokartat löytyvät pysäköintialueelta ja reittiristeyksistä sekä Saimaa Geoparkin opasteesta. Reitti kulkee vaihtelevassa metsämaastossa, kalliorinteillä ja Etelä-Savon korkeimmilla kohdilla. Reitti on merkitty oransseilla maalitäplillä.

Hiijje silmukalta pääsee Hiidenkierrokselle, joka on merkitty maastoon punaisella. Hiidenkierrokselta on yhteys Juvan kunnan puolelle ulottuvalle Metsänväkitaipaleelle. Lue lisää Neitvuoren ulkoilureiteistä.

Sydänmaan retkeilypolku

Sydänmaan retkeilypolku sijaitsee Rakokallion maastossa. Opastettu Sydänmaan retkeilypolku on noin 5 kilometriä vaihtelevamaastoisen metsän keskellä.

Metsomäen näköalapaikan näkymiä. Näköalapaikalle pääsee myös läheiseltä pysäköintipaikalta suoraan eikä tarvitse kiertää koko polkua. Kuva: Taina Harmoinen

Metsomäen näköalapaikalta avautuu näkymä kauas horisonttiin. Reitin varrella on Mäkilammen rannalla laavu, jossa on tulentekopaikka. Rannassa voi myös uida.

Taukopaikka Sydänmaan retkeilyreitin varrella. Kuva: Kari Valjakka

Anttolan taajaman kohdalla käännytään tieltä 62 Sydänmaantielle ja heti siitä vasemmalle Sipiläntielle. Sipiläntietä jetketaan 1,1 kilometriä, jonka jälkeen käännytään oikealle.  Tätä tietä jatketaan 1,6 kilometriä. Rakokallio-opasteet on tieltä 62 lähtien.

Lisätietoja Sydänmaan retkeilypolusta ja saapumisohjeet.

Luonterin pyöräilyreitti

Saimaan seudun maisemat voi kokea pyöräillen. Luonteri pyöräilytapahtuma on 14.8.2021. Tuolloin on reitin varrella tarjolla huoltopisteitä ja muuta oheisohjelmaa. Jos päivämäärä ei sovi kalenteriin, niin reitin voi toki polkea omatoimisesti.

Reitin pituus on 95 kilometriä. Luvassa on päällystettyä ja hiekkatietä, isoja ylämäki ja samassa suhteessa toki myös alamäkiä. Luonteri-pyöräilyn 95 kilometrin reitti sopii kaikille, mutta haastaa kovakuntoisemmatkin fyysisyydellään eli yhteensä 1 400 nousumetrillä. Lue lisää pyöräilyreitistä.