Jätteet talteen!

Nyt on oivallinen hetki koota nurkissa pyörivät jätteet pois. Metsäsairila järjestää Pop up -keräyksen 15.9.2021 klo 12-17 Anttolan torilla, jossa otetaan vastaan kodin vaarallisia jätteitä ja pieniä käsin kannettavia sähkölaitteita.

Pop up-keräyksessä ei oteta vastaan: kyllästettyä puuta, asbestia, ilotulitteita tai muita räjähteitä, 200 l öljytynnyreitä, jääkaappeja/pakastimia tai muita suuria sähkölaitteita.

Jos em. jätteitä on, niin kannattaa huomioida, että Metsäsairilan lajittelu- ja kierrätyskeskus on poikkeuksellisesti avoinna myös lauantaina 11.9.2021 klo 9-14.

Metsäsairilaan jätteiden vastaanotto on hieman muuttunut, joten ennen vientiä voi tarkistaa ajo- ja toimintaohjeet tästä.

Lue lisää 15.9. keräyksesta: https://www.metsasairila.fi/pop-up-kerays.html

Jatka lukemista Jätteet talteen!

Anttolan Wanhan hovin kartanossa lauantaisin kesäkahvila

Vuosien hiljaiselon jälkeen Anttolan Hovin kartano on herännyt uuteen eloon. Anttolanhovin yrittäjä Juha Kaitainen on ottanut Wanhan Hovin kartanon mukaan omaan toimintaansa. Wanhan hovin tilat on kunnostettu erilaisia juhlatilaisuuksia ja tapahtumia varten. Kesälauantaisin elokuun loppuun saakka Wanhan hovin kartanon kesäkahvilassa on mahdollista käydä kahvittelemassa klo 12-17. Samalla voi tutustua hovin tiloihin.

Anttolan Hoviin liittyy paljon historiaa. Hovi perustettiin 1600-luvun alkupuolella. Hovia hallitsivat ulkomaalaiset aateliset, joista tunnetuin lienee vuonna 1917 Hoviin saapunut ruhtinaspari Demidoff.  Demidoffit asuttivat hovia vain kolmisen vuotta. Tämän jälkeen hovin historiassa on nähty monenlaisia käänteitä.  Anttolan Hovin mielenkiintoiseen historiaan voi tutustua kesäkahvilavierailulla.

Leila Lehtinen tuli ystävänsä Anttolanhovin yrittäjän Juha Kaitaisen avuksi kesäkahvilan toiminnan käynnistämisessä.

Wanhan hovin kartanon kesäkahvila on katettu kartanon alakerran tiloihin. Kesäkahvilatoiminnan alkuun saattamisessa on ollut mukana ihastjärveläinen tunnettu herkkuleipuri Leila Lehtinen. Leilan maittavien leivonnaisten lisäksi kesäkahvilan ehdoton ykköstuote on vanhan hovin perinteikkään reseptin mukaan valmistettu kaalipiirakka.

Kaalipiirakka saa vahvan suosituksen – todella herkullinen tuote, joka valmistetaan salaisella reseptillä Anttolanhovin keittiössä. Santsikuppi kahvia kuuluu hintaan, joten voi herkutella useammalla leivonnaisella.

Tututustu tarkemmin Wanhan Hovin kesäkahvilaan tästä. Kesäkahvilaan on opastus Hovintieltä.

Jatka lukemista Anttolan Wanhan hovin kartanossa lauantaisin kesäkahvila

Kahvio lauantaisin Anttolan torilla

Kesälauantaisin Anttolan torille kannattaa tulla kahvittelemaan. Anttolalaiset yhdistykset pitävät talkoovoimin kahviota klo 9-12.

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina kahviovuorossa oli MLL:n Anttolan yhdistys. Kahvin kanssa tarjolla oli vastaleivottuja herkkuja. Tulevana lauantaina eli 10.7. vuorossa on Eläkeliiton Anttolan yhdistys. Luvassa on kahvin kanssa ainakin lettuja!

Jatka lukemista Kahvio lauantaisin Anttolan torilla