Kuka on vuoden 2022 nuori anttolalainen – ehdota!

Jälleen etsitään vuoden nuorta anttolalaista! Onko hän reilu ja kaikkien kaveri, aktiivinen toimija yhteisön hyväksi, menestynyt urheilun tai kulttuurin saralla, tai jollain muulla tavoin ansioitunut ja kunniamaininnan ansaitseva nuori anttolalainen?

Ehdotukset perusteluineen 11.11.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen suvi.salonranta(at)gmail.com (vain sähköpostilla tulleet ehdotukset käsitellään).

Valinnan tekee Anttolan aluejohtokunta. Vuoden 2022 nuori anttolalainen julkistetaan ja palkitaan joulukuussa. Palkintona on 200 euroa, joka voidaan jakaa myös kahdelle henkilölle. Vuoden 2021 nuori anttolalainen oli Opri Tiusanen.

Jatka lukemistaKuka on vuoden 2022 nuori anttolalainen – ehdota!

Osallistuvaan budjetointiin 10 000 euroa Anttolaan – sopivia toimintoja kaivataan!

Hei anttolalaisen järjestön edustaja tai muu aktiivinen toimija! Mikkelin kaupungilla on ns. testamentti- ja kuolinpesävaroja, joita voidaan käyttää yleishyödyllisiin erikseen määriteltyihin tarpeisiin. Varoja on käytetty myös ns. osallistuvan budjetoinnin kautta.

Kohteina on erityisesti ikäihmisten toimintaa tukevia toimenpiteitä sekä mm. lapsiperheiden hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen. Anttolan aluejohtokunta voi tehdä ehdotuksia 10 000 euron edestä näistä testamenttivaroista.

Aluejohtokunnalle voi tehdä esityksen testamenttivaroilla järjestettävästä toiminnasta ti 11.10. mennessä sähköpostitse Taina Harmoiselle, taina.harmoinen(at)gmail.com. Ehdotukset käsitellään seuraavassa aluejohtokunnan kokouksessa 13.10.2022. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginjohtaja.

Mitä tuetaan?

  • ikääntyneiden ja vammaisten toimintakyvyn tukemiseen ja yksinäisyyden ennaltaehkäisemiseen tukemalla liikuntamahdollisuuksia eri järjestöjen kautta
  • sähköisten palveluiden ja vanhusten palveluihin liittyvien turva- ja hyvinvointipalveluiden edistämiseen ja kehittämiseen sekä matalan kynnyksen palveluihin, rahaa noin 13.000
  • ikäihmisten hyvinvointiin ja osallisuuden edistämiseen
  • lapsiperheiden (vähävaraisten) hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseen
  • Lapsiperheiden ja nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseen. Selvitetään tuen tarpeita ja vertaistuen tarjoamiskeinoja
  • yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisyyn ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen kaupunginosissa, kortteleissa ja maaseutuyhteisöissä. Tarkemmat käyttökohteet voidaan määritellä esim. osallistuvan budjetoinnin menetelmillä.

Kuntalaisillassa 19.5.2022 esille tulleet ideat: (nämä ideat listattu, ei ole otettu kantaa, miten täyttävät rahastojen vaatimukset)

Nuorille:
– 4H-monitoimikerhot
– disco
– yhteinen trampoliini
– perjantain iltakahvit
– nuoret ”kaiken kansan” IT-tukipalvelujen tuottajina
Senioreille:
– liikuntaharrastukset
– palvelukeskuksen ”virkistystuokiot”
Muita:
– toritanssit
– kaupunginorkesterin konsertit
– Sahaniemen kehittäminen: tulipaikka, roskis, penkit, pukkari, keinu
– ruokajaon kehittäminen: lisätilaa, soppatykki, pysyvä katos

Jatka lukemistaOsallistuvaan budjetointiin 10 000 euroa Anttolaan – sopivia toimintoja kaivataan!

Mikkelin pitäjät – Anttola mukana – esittäytyvät Mikkelin torin kesän avauksessa 11.6.2022

Mikkelin torin kesä saa kunnon lähtölaukauksen 11.6. klo 10-15, kun pitäjien aluejohtokunnat tulevat torille kertomaan toiminnastaan ja palveluistaan paikallisille, kesäasukkaille ja matkailijoille. Luvassa on kesäistä toritunnelmaa, viihdyttävää ohjelmaa ja antoisia juttutuokioita.

Pitäjien edustajat ja asukkaat samalla torilla

Koko Mikkeli torilla -tapahtumassa Anttolan, Haukivuoren, Mikkelin pitäjän, Ristiinan ja Suomenniemen aluejohtokunnat jalkautuvat torille esittelemään pitäjiään ja vaihtamaan ajatuksia toriväen kanssa. “Tapahtuma tuo yhteen lähialueen väkeä ja luo yhteisöllistä meininkiä. Hienoa, että saamme tällä tavalla tehtyä seutua tutuksi paikallisille asukkaille, vapaa-ajan asukkaille ja matkailijoille”, sanovat yhteen ääneen Mikkelin kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä, viestintäpäällikkö Heidi Hänninen ja torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ahonen.

Pitäjät esittelevät torivieraille esittelypisteissään muun muassa vapaa-ajan viettomahdollisuuksia, kyläyhdistysten toimintaa sekä tulevan kesän tapahtumia, kuten markkinoita ja kesäteattereiden ohjelmistoa. Seudun omista erikoisuuksista, kuten Haukivuoren Suolentis-kisoista ja Linnaniemen keskiaika -tapahtumasta, saavat kaikki elämyksiä hakevat myös ennakkotietoa.

Tapahtumassa kaupungilla on myös oma piste, jossa paikalla on kaavoituksen ja rakennusvalvonnan asiantuntijoita.

Harmonikkamusiikkia, huumoria, poniajeluja ja tirripaistia

Mikkelin pitäjien aluejohtokunnat ovat nähneet vaivaa tapahtuman ohjelman luomisessa. Päivän aikana torilla kuullaan mm. harmonikkamusiikkia Arto Kivekkään sekä anttolalaisten sisarusten, Anniina ja Tuomas Korhosen, esittämänä. Suomenniemen nuorisoseura tarjoilee yleisölle huumoripitoisen Kaik män -sketsiesityksen. Toripäivän ohjelman juontaa rennon letkeään tyyliin imitaattori ja näyttelijä Kimmo Hannula. Mikkelin Pitäjän aluejohtokunta yhteistyössä Mikkelin Ravinuoret ry:n kanssa tarjoaa pienemmille tapahtumavieraille ponitalutusratsastusta sekä kärryajeluja. Ponit ovat paikalla klo 12-14. 

Torikauppiasyhdistys myy päivän kunniaksi Etelä-Savon maakuntaruokaa, tirripaistia, paikan päällä nautittavaksi tai mukaan vietäväksi. Myynnissä on myös Mikkeli-kesähattuja, lähitilojen ja paikallisten yrittäjien tuotteita sekä Suomenniemen käsityökerhon käsitöitä. Perheen pienimmät voivat noutaa ilmapallon Suomenniemen teltalta kotiin viemisiksi.

Tervetuloa viihtymään Mikkelin torille 11.6.!

Tutustu Koko Mikkeli torilla – tapahtuman ohjelmaan tarkemmin osoitteessa www.mikkeli.fi/kokomikkelitorilla

Jatka lukemistaMikkelin pitäjät – Anttola mukana – esittäytyvät Mikkelin torin kesän avauksessa 11.6.2022