Yhteistä porinaa, kahvittelua, kyytejä ja kulttuuririentoja

Anttolassa käynnistyy Juttutupa-toiminta ja kyytikerhon kyytejä järjestellään. Samoin kesälle suunnitellaan kulttuurikaveri-toimintaa. Näihin toimintoihin Anttolan alueseurakunta, Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry ja Eläkeliiton Anttolan yhdistys ovat saaneet avustusta Mikkelin kaupungin testamenttivaroista.

Juttutupa starttaa 22.2.

Juttutupa on nimensä mukaisesti tarkoitettu kuulumisten vaihtoon kahvittelun lomassa. Juttutupa järjestetään Ravintola Rysän kabinetin puolella joka toinen keskiviikko päiväkahvien aikaan. Juttutupaan tulija maksaa Rysään kahvista ja leivonnaisesta 2 euroa, loput kustannetaan testamenttivaroista.

Juttutupaan järjestetään myös pientä ohjelmaa, johon voi halutessaan osallistua. Ensimmäinen Juttutupa on 22.2. klo 13 alkaen. Tuolloin keskustelun lomassa voi pelata bingoa. Voittajille on luvassa pienet palkinnot.

Kevään alustavat Juttutupa-kokoontumiset Ravintola Rysässä ovat 22.2., 8.3., 22.3., 5.4., 19.4., 3.5. ja 17.5. klo 13-15.

Kyytejä kyytikerhoon

Mikkelin kaupunki leikkasi määrärahat maaseudun asioimisliikenteeltä. Anttolan alueseurakunta on järjestänyt kyytien yhteydessä kyytikerhoa. Kerho on jatkanut toimintaansa, ja testamenttivaroilla pyritään järjestämään kerhoon kyydityksiä kerran kuukaudessa helmikuusta alkaen. Kyydeistä maksetaan pieni korvaus joukkoliikenteen hintojen mukaisesti. Kyytejä organisoi Anttolan alueseurakunnasta Reetta Sirkiä.

Kulttuurikaveri auttaa vanhuksen tapahtumaan

Kulttuurikaveri-toiminnassa järjestetään tuettuja retkiä vanhuksille erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Tavoitteena on saada virikkeitä niillekin vanhuksille, jotka eivät pysty enää omatoimisesti osallistumaan esimerkiksi teatterimatkoille. Vanhuksen tukena on kulttuurikaveri, joka auttaa kulttuuritapahtuman ajan vanhusta. Testamenttivaroista kustannetaan yhteinen kuljetus Anttolasta tapahtumaan sekä puolet lippujen hinnasta. Ensimmäinen kulttuurikaveri-tapahtuma on luvassa kesällä tai alkusyksystä.

Mitkä testamenttivarat kyseessä?

Mikkelin kaupunki kyseli Anttolan aluejohtokunnalta ehdotuksia 10 000 euron testamenttivarojen käyttöön osallistuvan budjetoinnin kautta. Aluejohtokunta keräsi ehdotuksia toukokuussa kuntalaisillassa sekä suoraan anttolalaisilta yhdistyksiltä. Mikkelin kaupunginjohtaja hyväksyi ehdotukset, joihin aluejohtokunta kohdensi rahat.

Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry, Anttolan alueseurakunta ja Eläkeliiton Anttolan yhdistys saivat 5 500 euron avustuksen Juttutupa, Kulttuurikaveri ja kyyditys -toimintoihin. ViaDia sai 3 500 euroa kenttäkeittimen hankintaan ja Anttolan Urheilijat 1 000 euroa pysyvän suunnistusradan rakentamiseen Hallavuoren maastoon.

Avustus on kuluihin eli kukin testamenttivaroja saanut toimija antaa vielä talkootyönä oman panoksensa kyseiseen toimintaan.

Taina Harmoinen

Jatka lukemistaYhteistä porinaa, kahvittelua, kyytejä ja kulttuuririentoja

Osallistu kyselyyn pieninvestoinneista – kaksi kohdetta ehdolla Anttolasta

Nyt kannattaa osallistua kyselyyn Mikkelin kaupungin pieninvestoinneista, jossa kohteita Anttolasta.

Mikkelin kaupunki on avannut kaupunkilaisille kyselyn, jossa asukas voi valita viisi toteutettavaa kohdetta 16 pieninvestointikohteen joukosta.

Anttolan aluejohtokunnan esityksistä Mikkelin kaupungin viranhaltijat ovat valinneet listoille Anttolan koulun yhteyteen (välituntiladun maastoon) rakennettavan monitoimiradan ja toisena vaihtoehtona Anttolan liikuntahallin seinään muraalin maalauksen. Muraali piti toteuttaa vuonna 2022 Mikkelin kaupungin kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen ja Anttolan aluejohtokunnan yhteisvoimin. Kulttuurin unelmavuoden hankkeen taiteilijakilpailutus ei tuottanut tulosta, joten muraalin toteutus ei onnistunut tuolloin.

Kyselyyn voi osallistua osoitteessa www.mikkeli.fi/osallistuvabudjetointi2023 ja kysely on auki 28.2.2023 saakka.

Jatka lukemistaOsallistu kyselyyn pieninvestoinneista – kaksi kohdetta ehdolla Anttolasta

Kuka on vuoden 2022 nuori anttolalainen – ehdota!

Jälleen etsitään vuoden nuorta anttolalaista! Onko hän reilu ja kaikkien kaveri, aktiivinen toimija yhteisön hyväksi, menestynyt urheilun tai kulttuurin saralla, tai jollain muulla tavoin ansioitunut ja kunniamaininnan ansaitseva nuori anttolalainen?

Ehdotukset perusteluineen 11.11.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen suvi.salonranta(at)gmail.com (vain sähköpostilla tulleet ehdotukset käsitellään).

Valinnan tekee Anttolan aluejohtokunta. Vuoden 2022 nuori anttolalainen julkistetaan ja palkitaan joulukuussa. Palkintona on 200 euroa, joka voidaan jakaa myös kahdelle henkilölle. Vuoden 2021 nuori anttolalainen oli Opri Tiusanen.

Jatka lukemistaKuka on vuoden 2022 nuori anttolalainen – ehdota!