Anttolan taajamasta löytyy peruspalvelut kävelymatkan päästä toisistaan. Saman kyläraitin, Mikkelintien varrella tai ainakin näköetäisyydellä ovat niin kirkko, koulu, päiväkoti, terveysasema ja kaupat – unohtamatta apteekkia ja monipuolisia hyvinvointipalveluita. Julkinen tarjonta kattaa palvelut vauvasta vaariin ja hyvänä lisukkeena ovat monipuoliset yrittäjien tarjoamat palvelut. Toki Anttolasta löytyy tilaa ja tarvetta myös uusille yrittäjille!

Monipuoliset lähiliikuntapalvelut

Perheen pienimmille on Anttolan satamapuistossa upea syksyllä 2021 peruskorjattu Laaninpuiston leikkipaikka. Leikkipuistossa on välineitä kaikenikäisille lapsille. Uutuutena Anttolaan saatiin maahan upotettu tramboliini. Leikkipuistossa on myös istuskeluryhmiä, joten leikin lomassa on helppo pitää pieniä evästelytaukoja.

Laaninpuiston leikkipaikka sijaitsee Anttolan satamapuistossa. Kuva: Nina Parkkinen

Sisäliikuntapaikat

Anttolan kirkonkylällä on hyvät mahdollisuudet liikkua. Yhtenäiskoulun liikuntahallissa on Anttolan Urheilijoiden, kansalaisopiston ja monien yhdistysten omia liikuntavuoroja.

Anttola-talon alakerrassa, Taipaleentie 31, on kuntosali, johon voi ostaa lippuja (10 kpl yht. 15 €) Anttolan asiointipisteestä. Kuntosaliin pääsee Anttolan asiointipisteen aukioloaikoina.

Anttolanhovissa, Hovintie 224, on kuntosaliin ja uimahalliin kaikille avoimia yleisövuoroja. Katso lisää…

Ulkoliikuntamahdollisuuksia

Ulkoliikuntaan Anttolan yhtenäiskoulun ympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet: valaistu hiihto- / ulkoilureitti, urheilukenttä, frisbeegolfrata ja ulkokuntoiluvälineet sekä talvisin jääkiekkokaukalo. Reilun kolmen kilometrin Hallavuoren ulkoilu- ja hiihtoreitti puolestaan lähtee Seurojentalo Koivulan pihasta, Vanhanpappilantie 7, ja lisäksi Hallavuorelle on tehty kävelijöille 1,7 kilometrin polkureitti.

Anttolan kirkonkylässä koulun vieressä on reilun kilometrin mittainen valaistu hiihto-/ulkoilureitti. Reitti alkaa hautausmaan pysäköintipaikan vierestä.

Ulkoilureitti lähtee hautausmaan pysäköintipaikan vierestä. Kuva: Taina Harmoinen

Ulkoilureitin varrella on urheilukenttä, jonne pääsee myös Urheilutien kautta autolla. Urheilukentän reunassa on ulkoliikuntavälineitä.

Urheilukenttä on vapaasti anttolalaisten käytettävissä, samoin sen vieressä olevat ulkokuntoiluvälineet. Kuva: Taina Harmoinen

Urheilukentän katsomon takaa, Urheilutien varresta, alkaa frisbeegolfrata. Rataan kuuluu kuusi koria ja ne on sijoitettu ulkoilureitin varteen.

Anttolan frisbeegolfrata on ulkoilureitin yhteydessä. Kuva: Taina Harmoinen

Frisbeegolfradan reitti on merkitty opastekyltein ulkoilureitin varteen. Heittomatka vaihtelee reilusta 50 metristä vajaaseen 190 metriin.

Hallavuoren ulkoilu- ja hiihtoreitti

Valaistu Hallavuoren ulkoilu- ja hiihtoreitti on nimensä mukaisesti hieman haastavampi maastoltaan kuin koulun läheisyydessä oleva reitti. Hallavuoren reitin pituus on 3,5 kilometriä. Kirkonkylästä lähin reitin aloituspiste on Seurojentalo Koivulan tontin takareunasta, Vanhanpappilantie 7.

Hallavuoren reitti kulkee Vanhanpappilantien ja Harmolantien välisellä alueella. Reitille pääsee eri kohdista ja vuosien varrella reitin yhteyteen on syntynyt monia polkuja.

Hallavuoren polkureitti

Hallavuoren alueelle on tehty erityisesti kävelijöitä varten 1,7 kilometrin polkureitti. Ulkoilu- ja hiihtoreitillä ei saa kävellä hiihtolatujen aikaan, joten polkureitti palveluu näinä aikoina kävelijöitä. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa, joten reitin auki pysyminen talvella on aktiivisten kävelijöiden varassa. Polkureitille pääsee esimerkiksi Vanhanpappilantieltä ja se kulkee Hallavuoren laavun ohitse, joten sitä kautta voi myös liittyä reitille.

Hallavuoren laavu

Harmolantien läheisyydessä Hallavuoren ulkoilu- ja hiihtoreitin varrella on laavu, joka on vapaasti käytettävissä. Talvisin laavulle pääsee jalkaisin Harmolantien kautta. Harmolantien varressa on pysäköintipaikkoja laavulla kävijöitä varten. Lisätietoja laavusta.

Hallavuoren reitti tarjoaa mahdollisuuksia eri pituisiin ulkoilu- ja hiihtolenkkeihin.