Anttola esille valokuviin

Missä otan valokuvan, jossa näkyy, että olen Anttolassa? Somessa julkaistut kuvat Anttola yhteydellä tuovat Anttolalla näkyvyyttä. Kuvat muistetaan ja niihin kiiinnitetään huomiota. Tästä syystä Anttolan aluejohtokunta hankki Anttolaan valokuvakehyksen, joka sijaitsee kirkonkylällä satamapuiston ja laitureiden välisessä portaikossa.

Anttola-valokuvakehyksestä avautuu näkymä Anttolan satamaan. Kuva: Taina Harmoinen

Valokuvakehyksen paikka määrittyi monen tekijän summana. Paikan pitää olla keskeinen Anttolassa matkailevan kannalta. Valokuvakehyksen muotojen tulee olla turvallisia eikä kehyksestä saa olla haittaa alueen ylläpidolle ja kulkijoille. Useamman vaihtoehdon jälkeen päädyttiin satamapuistoon ja nykyiseen paikkaan.

Anttolan valokuvakehyksen suunnitteli ja valmisti anttolalainen muotoilija Alexander Palme. Kuva: Taina Harmoinen

Anttolan aluejohtokunta tilasi valokuvakehyksen suunnittelun ja toteutuksen anttolalaiselta Alexander Palmeelta, joka on muotoilija ja taiteen maisteri. Toiveena esitettiin, että Anttolalle tärkeä puu on keskeinen rakennusmateriaali ja Anttola Satamasi Saimaalla teksti ja paljon käytetty logo näkyvät muodoissa.

Pitkään käytössä ollut Anttola Satamasi Saimaalla -teksti on keskeinen osa valokuvakehystä. Kehyksessä tekstielementin muotoon on haettu vaikutteita vanhasta Anttolan logosta. Kuva: Taina Harmoinen

Anttola-valokuvakehys toivottaa satamaan tulijat tervetulleiksi Anttolaan ja satamapuistoon. Kehys mahdollistaa kuvan oton molempiin suuntiin. Kehyksessä on myös valot, jotka valaisevat tekstielementin. Valot toimivat samaan aikaan kuin satamapuiston valaisimet.