Fanni Malinen on vuoden nuori anttolalainen

Vuoden 2023 nuoreksi anttolalaiseksi on valittu Fanni Malinen. Valinta julkistettiin 7.12.2023 Anttolassa.

Fanni Malinen, synt. 2007, opiskelee Mikkelin lukion ensimmäisellä luokalla. Peruskoulun hän suoritti Anttolan yhtenäiskoulussa erinomaisin arvosanoin.

Urheilu ja erityisesti suunnistus on kiinteä osa Fannin ja koko Malisten perheen arkea. Isoveljen Vinskin vanavedessä Fanni on harrastanut suunnistusta jo pikku tytöstä lähtien. Hän on saavuttanut useita SM-palkintosijoja ja on monikertainen Kaakon piirin mitalisti. Valtakunnallisessa Suomen Suunnistusliiton ranginlistassa hän oli suunnistuskaudella 2023 sijalla 13.

Fanni Malisen lennokasta menoa Hiidenkierros-polkujuoksukilpailussa lokakuussa 2023 Anttolan Neitvuorella. Kuva: Malisten kotialbumi

Fanni Malinen edustaa Navi-urheiluseuraa, ja hän on ollut monen vuoden ajan ohjaajana lasten suunnistuskoulussa Mikkelissä. Navi palkitsi syyskokouksessaan Fannin vuoden 2023 juniorityttöjen kiertopalkinnolla.  

Urheilun lomassa Fanni Malinen harrastaa musiikkia. Hän on soittanut pitkään pianoa Mikkeli Musiikkiopistossa. Viime kesänä hän oli kesätöissä Anttolan palvelutalossa ja viihdytti vanhuksia soittamalla pianolla ja järjestämällä muuta viriketoimintaa. Fanni on luonteeltaan empaattinen, auttavainen, toiset huomioon ottava ja eläinrakas nuori.

Vuoden nuoren anttolalaisen valitsee vuosittain Anttolan aluejohtokunta. Valintaa varten pyydetään ehdotuksia, joita tänäkin vuonna saatiin useita. Vuoden nuori anttolalainen palkitaan 200 euron stipendillä.