Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ripari -teatteriesitys Koivulassa

15.7.2022 klo 13:00 - 15:30

Saimaan Teatteri seilaa jälleen! Kesällä 2022 seurantalojen lavoilla vierailee mielikuvituksen voimaa pohtiva kauhukomedia Ripari.

Pakkoeläkkeelle määrätty pappi tekee kaikkensa käännyttääkseen uransa viimeiset riparilaiset uskoon. Tehtävä ei ole helppo, sillä valtauskonnoista etääntyminen on maailmanlaajuisesti kasvava ilmiö: Ihmiset etsivät nyt henkilökohtaisia hengellisiä kokemuksia, eivätkä innostu enää aikaisemman lailla perinteisistä palvontamenoista.

Päästäkseen globaalien voimien niskan päälle, pappi ottaa käyttöönsä vanhan viinan löyhkän alle kadonneen karismansa lisäksi keinoja, joita seurakunnan kirkkoherra ei todellakaan pyhittäisi. Pysäyttääkö edes yhden leiriläisen katoaminen tätä tuhoisaa kirkonmiestä ristiretkellään maallistumista vastaan?

Siinä missä papille elämäntehtävä on kirkas kuin Jumalan valo, nuoret riparilaiset etsivät vielä itseään ja puntaroivat vaihtoehtoja. Kun suosittu Ruut, sisäistä tyhjyyttä poteva Julle, ulkonäöstään epävarma Rome ja omituinen Papu kohtaavat keskeneräisyytensä näissä hengellisesti äärimmäisissä olosuhteissa, lopputulos hämmästyttää sekä katsojan että nuoret itsensä. Lopulta kauhun, komedian ja musiikkiteatterin keinoja yhdistelevä esitys johdattaa Betlehemin tähden lailla yksinkertaisen, mutta silti sen vaikeimman kysymyksen äärelle: mihin sie uskot?

Esitykset (klo 19, ellei toisin mainita):
pe 1.7. Juva
su 3.7. Juva
ma 4.7. Sulkava
ke 6.7. Kokonsaari
pe 8.7. Oravi
su 10.7. Moinsalmi
ma 11.7. Kiviapaja
ke 13.7. Puumala
pe 15.7. Anttola (esitykset klo 13 JA klo 19)
su 17.7. Virmutjoki
ma 18.7. Joutseno
ke 20.7. Taipalsaari
to 21.7. Taipalsaari (esitys klo 13)
la 23.7. Ristiina (esitykset klo 13 JA klo 19)

Lipunmyynti avautuu toukokuussa – lisätietoa www.saimaanteatteri.fi!
Liput 5–22€.
Kesto 2h + väliaika.

Työryhmä:
Ohjaus: Riikka Oksanen | Käsikirjoitus: Aino Pennanen | Näyttämöllä: Wilhelm Grotenfelt, Henri Lyysaari, Jonnakaisa Risto, Janna Räsänen, Maruska Verona, Pietu Wikström | Säveltäjä, muusikko ja äänisuunnittelija: Henri Lyysaari | Skenografi: Tinja Salmi | Tuotanto: Elina Kukkonen ja Saimaan Teatteri

Tiedot

Päivämäärä:
15.7.2022
Aika:
13:00 - 15:30
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
www.saimaanteatteri.fi

Tapahtumapaikka

Seurojentalo Koivula
Vanhanpappilantie 7
Anttola, Etelä-Savo 52100 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto