Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suur-Saimaan ympäriajon museoautot Anttolassa

2.7.2022 klo 11:45 - 17:00

Muutaman vuoden koronatauon jälkeen järjestetään museoajoneuvojen 28. Suur-Saimaan Ympäriajo lauantaina 2.7.2022. Anttola on yksi keskeisiä tapahtumapaikkoja.

Lauantaina 2.7. Anttolan satamassa on rastipiste, jossa kilpailijat joutuvat suorittamaan leikkimielisen tehtävän. Ensimmäistä ajokkia odotetaan paikalle noin kello 12. Kun mukana on 207 vanhaa ajopeliä, jotka liikkuvat reitillä vajaan minuutin välein, nähtävää riittää kolmeksi tunniksi. Vanhimmat ajokit lähtevät aamulla Lappeenrannasta liikkeelle ensimmäisinä, mutta nopeammat varmaan ohittelevat niitä matkan varrella. Alkupäässä on kuitenkin eniten nähtävää.

Satamasta ajokit jatkavat Ollinmäen viinitilalle, josta viikonlopun aikana on saatavissa ajojen nimikkojuomia, ja sen jälkeen lauantain maali- ja yöpymispaikalle Anttolanhoviin.

Yleisöllä on tapahtumapaikoille vapaa pääsy, kunhan liikennettä ei tukita. Anttolan Satamatien pysäköintialueet tarvitaan kilpailuun osallistuvien ajokkien käyttöön, joten muiden toivotaan vievän autonsa ja perävaununsa siksi aikaa eri paikkaan.

Vanhat ajokit tulevat paikalle Puumalan suunnasta ja ajavat Satamatielle Vanhapappilantien ja laitureiden huoltotien kautta. Nämä väylät pyydetään myös pitämään vapaina tapahtuman ajan. Anttolanhovin pysäköintialueet on lauantaina varattu ajoon osallistuville ajoneuvoille.

Tapahtuman järjestävät Etelä-Karjalan vanhat ajoneuvot ry ja Mikkelin Mobilistit ry

Tiedot

Päivämäärä:
2.7.2022
Aika:
11:45 - 17:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Anttolan satamapuisto
Satamatie
Anttola, Etelä-Savo 52100 Suomi
+ Google Map