Yhteistä porinaa, kahvittelua, kyytejä ja kulttuuririentoja

Anttolassa käynnistyy Juttutupa-toiminta ja kyytikerhon kyytejä järjestellään. Samoin kesälle suunnitellaan kulttuurikaveri-toimintaa. Näihin toimintoihin Anttolan alueseurakunta, Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry ja Eläkeliiton Anttolan yhdistys ovat saaneet avustusta Mikkelin kaupungin testamenttivaroista.

Juttutupa starttaa 22.2.

Juttutupa on nimensä mukaisesti tarkoitettu kuulumisten vaihtoon kahvittelun lomassa. Juttutupa järjestetään Ravintola Rysän kabinetin puolella joka toinen keskiviikko päiväkahvien aikaan. Juttutupaan tulija maksaa Rysään kahvista ja leivonnaisesta 2 euroa, loput kustannetaan testamenttivaroista.

Juttutupaan järjestetään myös pientä ohjelmaa, johon voi halutessaan osallistua. Ensimmäinen Juttutupa on 22.2. klo 13 alkaen. Tuolloin keskustelun lomassa voi pelata bingoa. Voittajille on luvassa pienet palkinnot.

Kevään alustavat Juttutupa-kokoontumiset Ravintola Rysässä ovat 22.2., 8.3., 22.3., 5.4., 19.4., 3.5. ja 17.5. klo 13-15.

Kyytejä kyytikerhoon

Mikkelin kaupunki leikkasi määrärahat maaseudun asioimisliikenteeltä. Anttolan alueseurakunta on järjestänyt kyytien yhteydessä kyytikerhoa. Kerho on jatkanut toimintaansa, ja testamenttivaroilla pyritään järjestämään kerhoon kyydityksiä kerran kuukaudessa helmikuusta alkaen. Kyydeistä maksetaan pieni korvaus joukkoliikenteen hintojen mukaisesti. Kyytejä organisoi Anttolan alueseurakunnasta Reetta Sirkiä.

Kulttuurikaveri auttaa vanhuksen tapahtumaan

Kulttuurikaveri-toiminnassa järjestetään tuettuja retkiä vanhuksille erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Tavoitteena on saada virikkeitä niillekin vanhuksille, jotka eivät pysty enää omatoimisesti osallistumaan esimerkiksi teatterimatkoille. Vanhuksen tukena on kulttuurikaveri, joka auttaa kulttuuritapahtuman ajan vanhusta. Testamenttivaroista kustannetaan yhteinen kuljetus Anttolasta tapahtumaan sekä puolet lippujen hinnasta. Ensimmäinen kulttuurikaveri-tapahtuma on luvassa kesällä tai alkusyksystä.

Mitkä testamenttivarat kyseessä?

Mikkelin kaupunki kyseli Anttolan aluejohtokunnalta ehdotuksia 10 000 euron testamenttivarojen käyttöön osallistuvan budjetoinnin kautta. Aluejohtokunta keräsi ehdotuksia toukokuussa kuntalaisillassa sekä suoraan anttolalaisilta yhdistyksiltä. Mikkelin kaupunginjohtaja hyväksyi ehdotukset, joihin aluejohtokunta kohdensi rahat.

Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry, Anttolan alueseurakunta ja Eläkeliiton Anttolan yhdistys saivat 5 500 euron avustuksen Juttutupa, Kulttuurikaveri ja kyyditys -toimintoihin. ViaDia sai 3 500 euroa kenttäkeittimen hankintaan ja Anttolan Urheilijat 1 000 euroa pysyvän suunnistusradan rakentamiseen Hallavuoren maastoon.

Avustus on kuluihin eli kukin testamenttivaroja saanut toimija antaa vielä talkootyönä oman panoksensa kyseiseen toimintaan.

Taina Harmoinen