Anttolan pyöräradan rakentaminen käynnistyy 5.6.2024!

Anttolan kirkonkylälle koulun viereen rakennetaan pyörärata. Työt käynnistyvät ke 5.6.2024. Tuolloin klo 18 järjestetään risutalkoot, sillä joitain puita joudutaan kaatamaan radan tieltä pois. Kutsumme pyöräilystä kiinnostuneet nuoret vanhempineen mukaan talkoisiin!

Pyöräreitti on kohdistettu pääasiassa lapsille ja nuorille pyöräilijöille. Se sopii käytettäväksi viereisen koulukeskuksen liikunta- ja välitunneilla ja on ajettavissa millä tahansa pyörällä. Reitti soveltuu myös potkupyörille, sekä aikuisille.

Reitti koostuu urheilukentän / kaukalon koillispuolelle sijoittuvasta kaksisuuntaisesta kumpusuorasta (pituus n. 70 m) sekä metsäalueella kiertävästä yksisuuntaisesta rengasreitistä (pituus n. 230 m), jota ajetaan vastapäivään. Kumpusuora toimii siirtymänä ja rengasreitti varsinaisena pyöräreittinä, jossa on helppo ajaa useita kierroksia. Suoran ja rengasreitin risteyskohdassa on luonnollinen taukopaikka kierrosten välillä.

Pyöräradan on suunnitellut Antti Nousiainen, Trail Ahead Oy:sta. Hän tulee myös työnjohtajaksi radan rakentamiseen. Kaivuritöistä vastaa Vesa Pulkkinen ja maansiirtoajoista Savon Kuljetus. Anttolan Urheilijat ry organisoi pyöräradan rakennustöitä ja on lupautunut myös hoitamaan radan kunnossapitoa.

Anttolan pyöräradan rakentaminen on yksi Mikkelin kaupungin osallistavan budjetoinnin kohteista. Anttolan aluejohtokunta on kustantanut pyöräradan suunnittelun ja osallistuu rakentamisen kustannuksiin tämän vuoden käyttöbudjetistaan. Lisäksi Anttolan Urheilijat ry on hakenut testamenttivaroista avustusta radan viimeistelyyn ja pyöräilyharrastuksen edistämiseen.

Taina Harmoinen, pj, Anttolan aluejohtokunta