Anttolan Wanhan hovin kartanossa lauantaisin kesäkahvila

Vuosien hiljaiselon jälkeen Anttolan Hovin kartano on herännyt uuteen eloon. Anttolanhovin yrittäjä Juha Kaitainen on ottanut Wanhan Hovin kartanon mukaan omaan toimintaansa. Wanhan hovin tilat on kunnostettu erilaisia juhlatilaisuuksia ja tapahtumia varten. Kesälauantaisin elokuun loppuun saakka Wanhan hovin kartanon kesäkahvilassa on mahdollista käydä kahvittelemassa klo 12-17. Samalla voi tutustua hovin tiloihin.

Anttolan Hoviin liittyy paljon historiaa. Hovi perustettiin 1600-luvun alkupuolella. Hovia hallitsivat ulkomaalaiset aateliset, joista tunnetuin lienee vuonna 1917 Hoviin saapunut ruhtinaspari Demidoff.  Demidoffit asuttivat hovia vain kolmisen vuotta. Tämän jälkeen hovin historiassa on nähty monenlaisia käänteitä.  Anttolan Hovin mielenkiintoiseen historiaan voi tutustua kesäkahvilavierailulla.

Leila Lehtinen tuli ystävänsä Anttolanhovin yrittäjän Juha Kaitaisen avuksi kesäkahvilan toiminnan käynnistämisessä.

Wanhan hovin kartanon kesäkahvila on katettu kartanon alakerran tiloihin. Kesäkahvilatoiminnan alkuun saattamisessa on ollut mukana ihastjärveläinen tunnettu herkkuleipuri Leila Lehtinen. Leilan maittavien leivonnaisten lisäksi kesäkahvilan ehdoton ykköstuote on vanhan hovin perinteikkään reseptin mukaan valmistettu kaalipiirakka.

Kaalipiirakka saa vahvan suosituksen – todella herkullinen tuote, joka valmistetaan salaisella reseptillä Anttolanhovin keittiössä. Santsikuppi kahvia kuuluu hintaan, joten voi herkutella useammalla leivonnaisella.

Tututustu tarkemmin Wanhan Hovin kesäkahvilaan tästä. Kesäkahvilaan on opastus Hovintieltä.